Fyra sköna dagar

I torsdags var Amir ledig och då passade vi på att bjuda mamma o pappa på middag som jag skrivit här innan. Maten blev jättegod och vi var supermätta. Sen gick Amir på Nybro Open på kvällen för att titta på Örsjö som spelade. Det var lite tråkigt att inte få se fotbollen som jag alltid gjort men i år var det alldeles för sent och det går inte med lilla Alva.


Fredag hade vi en hemma-fixar-dag. Vi (eller mest Amir) fixade en massa smågrejer som vi inte hunnit eller orkat. Så nu har vi bl.a. satt upp Alvas bokstäver till hennes rum, satt upp tavlor i hennes rum, skruvat ihop en låda i garderoben som varit sönder sen vi flyttade typ :)
Sen beställde vi pizza som belöning, det var smaskigt.


Sen igår var det äntligen dags för babysim. Det är på Strandvägen i den 34 grader varma bassängen, skönt!
Så fick vi äntligen hoppa i och det gick väl bra i ca 5 minuter sen ville Alva inte längre. Väldigt trött eftersom hon inte sovit nåt på dagen innan... men efter lite mat så kunde vi försöka igen, och då ville hon inte gå upp :) hon sprattlade med armar och ben och ville ner med huvudet i vattnet hela tiden. Vi hittade oxå en gul liten leksaksfisk som hon älskade och ville leka med.

Efterråt var det lite krångligt med att duscha, smörja in och klä på henne, så det blev lite tjurigt men när Amir var färdig så lämnade jag bara över henne till honom så kunde jag plocka ihop alla saker och få duscha jag oxå.
Sen blev vi bjudna på fika hos Micke och Emma. Ted, Katrin och deras lilla Walter kom oxå och det var jättetrevligt att träffas allihop och prata en massa bebis-prat. Gott fika var det, särskilt när man började bli lite hungrig efter vattenaktiviteterna :)
Idag ska vi bara slappa och sen är vi bjudna på mat hos mamma o pappa, så inte behöver vi tänka på det heller.

Nähä, nu kom plogbilen och körde förbi så det e väl bara till att ta på sig stövlarna och gå ut i slasket och se hur stor vallen är idag...


Bye!

Utsövd x 2

Idag har jag haft mycket energi. Alva sov 10 timmar i sträck inatt så nu börjar jag komma ifatt med de timmars sömn jag saknat :)
Har lagat "hem"panerad fisk, potatis och citronsås innan älsklingen åkte till jobbet,
tvättat,
plockat in ren tvätt,
promenerat med Alva,
shoppat lite kläder på rean till henne,
lagat en mini-middag till mig själv,
rensat undan jackor och sommar!skor (redan)
och nu förberedde jag badet till Alva. Men då bestämde hon sig för att sova :) så det blir till att fylla på nytt varmvatten när hon vaknar.

Skulle leta efter badbyxor till Alva tills babysimmet som börjar på lördag men hittade inga, inte på Lindex iaf. Men hon som håller i babysimmet säljer byxor där så det e ingen panik.

Visst ser det häftigt ut! Men dyket gör man inte förrän sista gångerna.


          Bye!

Utsövd

Efter ett par kvällar där Alva vägrat sova sov hon äntligen och då ordentligt! 11 timmar i sträck!!
Så det var en utvilad och glad tjej som vi gosade med hela morgonen.

Amir var och handlade lite mat och handlade då oxå till middagen vi ska bjuda mamma o pappa på på torsdag;
Slottsstek, potatis, sås. Och till efterrätt Vit-chokladmousse med hallon. *mums*


Ringde idag för att reklamera matberedaren som jag köpt från tretti.se till Sanna i julklapp. Det var inga problem så de ska bara skicka en ny. Skönt att de inte var tjuriga.

Alva och jag var ute och promenerade en liten runda förut, det var skönt att få lite luft. Alva sov som en stock hela tiden.

Vi har oxå övat idag på att rulla från rygg till mage, det går jättebra. Man behöver bara få henne att komma runt så hon får övervikt mot magen så klarar hon att ta sig runt och upp på armarna. Min duktiga lilla älskling!

Nu börjar hon bli tjurig här så det e dags att sluta skriva :)...

Bye!


Väääldigt längesen!

Då är jag äntligen tillbaka. Och vad det har hänt grejer sen sist :)

Den 17 september blev vi stolta föräldrar till den finaste lilla tjejen i hela världen, Alva!
  2 dagar innan hon kom..

                                                                                                     Sen var det den här sötisen som kom ut :)


Sen har allt gått så snabbt, hon är redan 3,5 månader gammal och helt underbar och otroligt smart. Amir och jag brukar bara titta på henne ibland när hon håller på för sig själv; hon tar på grejer och funderar och rätt som det är har hon kommit på lösningen på sitt "problem".

Idag rullade hon runt för första gången från mage till rygg, flera gånger i rad. Men sista gången slog hon huvudet i golvet så då var det inte roligt längre.

Bloggen får väl bli en blogg om hennes framsteg och mina känslor kring henne. Men så blir det nu när jag går hemma, allt kretsar kring den här nya lilla människan; och det gör ABSOLUT ingenting.

Alvas favoritlåt:


Bye!

RSS 2.0